CAO - presentatie en veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen (FAQ's) CAO Primair Onderwijs

40 urige werkweek

Wat houdt de 40 urige werkweek in?
Bij wtf 1,000 werkt een medewerker 40 uur per week. De normjaartaak komt te vervallen, maar medewerkers blijven op jaarbasis wel†1659 uur†werken. Bij parttimers is dat naar rato. Voor alle medewerkers is de formele arbeidsduur 40 uur per week. Dit betekent niet dat iedere week altijd precies 40 uur werk bevat. Er is een zekere ruimte om hierin te fluctueren. Wel is het belangrijk om als team en met iedere individuele medewerker te kijken of de voorgenomen werkzaamheden passen binnen de beschikbare uren. †Bij een 40-urige werkweek hoort 428 uur verlof, inclusief feestdagen.
De werkgever maakt voor de zomervakantie met de individuele werknemer afspraken over de werkdagen waarop de werknemer is ingeroosterd voor de lestaken en alle andere taken.
Voor werknemers met een fulltime dienstverband is de invulling van het rooster eenvoudig:
5 dagen per week en dat gedurende 41,4 weken per jaar. En in die 41,4 werkweken zit de winst en de kans om iets aan de werkdruk te doen. Voor de ouders en leerlingen verandert er niets. Het lesrooster blijft zoals het was. Er zijn schoolvakanties en studiedagen waarop de leerlingen vrij zijn. Ouders weten de data voordat het nieuwe schooljaar begint. Alles staat in de schoolgids.
Voor de leerkrachten en de directies verandert er wel het een en ander.
Er zijn meer werkweken beschikbaar.

Voor meer vragen en antwoorden†klik hier.


Presentatie CAO personeelsinformatieavond 14 april 2015

Wilt u de presentatie bekijken klik dan op onderstaande afbeelding.